27 Kasım 2012 Salı

YAĞSIZ ELMALI KEK


 
 Elmalı Yağsız Kek


Malzeme:


4 adet orta büyüklükte elma
3 adet yumurta ,
2/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı iri doğranmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu


Yapılışı:


Elmaların kabukları soyulur, komposto yapar gibi doğranır. (Tatlı elma kullanmanızı öneririm, ekşi elma çabuk pişip biraz sulanıyor.)
Şeker ve yumurta 4-5 dakika mikserle çırpılır.
Tarçın ve kabartma tozuyla karıştırılmış un eklenip, 2-3 dakika daha çırpılır.
Doğranmış elmalar ve ceviz içi eklenerek, hepsi beraberce karıştırılır.
Önceden yağlanmış 30x30 luk kare tepsiye veya bu ölçüye uygun başka bir kaba tüm karışım dökülür. Soğuk fırına konularak 35-40 dakika 170-180 derecede pişirilir.
Ilıyınca kesilerek servis yapılır.


Not:
Elmayı 3 tane koyup, yerine kayısı, üzüm, yaban mersini gibi kuru meyvelerden ekleyebilirsiniz.
Ceviz yerine veya yarı yarıya fındık koyabilirsiniz.
İçinde hiç yağ olmadığını ve soğuk fırına koymak gerektiğini tekrar belirteyim.

BAŞKA TARİF:


Yağsız Elmalı Kek tarifi

Kek için Malzemeler:

1 adet elma
1 çay bardağı kepekli un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
½ çay bardağı esmer şeker
½ çay bardağı light süt
½ çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım paket kabartma tozu
Hazırlanışı Yağsız Elmalı Kek yapılışı

Önce şeker ve yumurtayı rengi beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın.
Elma dışındaki bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elmayı küp küp doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez karıştırın.
Daha önce yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder