23 Kasım 2012 Cuma

SÜTLÜ İNCİR TATLISI


İNCİR TATLISI

400 KURU İNCİR
1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI SÜT

İNCİRLERİ YIKA ,SAPLARINI KESMEDEN YARIM SAAT KADAR ILIK SUDA BEKLET,
İNCİRLER YUMUŞAYINCA ALT TARAFINI KÖFTE OYAR GİBİ OY,CEVİZLİ KARIŞIMDAN 1 TATLI KAŞIĞI KOY,ELİNLE YUVARLA,SAP KISMI ÜSTÜĞNE GELECEK ŞEKLİDE TAPSİYE DİZ,AYRI KAPDA SU VE SÜTÜ ISIT,ŞEKERİ SU DA ERİT, SÜTLÜ KARIŞIMI İNCİRLERE DÖK,15,20 DK PİŞİR.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder