Malzemeler:
2- 75 ml krema (1/2 su bardağı)
3- 70 gr. Bitter çikolata (tercihen %70 kakaolu)
4- ½ çay kaşığı tarçın
5- 1 tutam tuz
6- 1-2 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1- Süt ve krema ve 1 tutam tuzu bir kaba koyarak orta ateşte kaynayana kadar ısıtın.
2- Kaynamaya başladığında altını kısarak ufak ufak kıyılmış çikolata parçalarını içine atın ve çikolata tamamen eriyip homojen bir görüntü alana kadar sürekli karıştırın.
3- Ateşten alınca tarçını ve istenirse şekeri ilave edin.
4- Alternatif olarak son aşamada içine bir tutam acı toz biber yada 1 çay kaşığı neskafe katarak değişik lezzetler yakalayabilirsiniz.
SICAK ÇİKOLATA
Malzemeler
1 kg süt
1/2 tatlı kaşığı tarçın
150 gr sütlü çikolata
1 su bardağı çırpılmış krema
50 gr rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı
Süt ve tarçını karıştırarak ısıtın.Çikolatayı ilave ederek 10 dakika karıştırarak pişirin.Yapmış olduğumuz karışımı bardaklara alarak 1 çorba kaşığı kremay koyup üzerine rendelenmiş çikolata ekerek servis yapın. Afiyet olsun.
SICAK ÇİKOLATA
Malzemeler:
1 kg süt
1/2 tatlı kaşığı tarçın
150 gr sütlü çikolata
1 su bardağı çırpılmış krema
50 gr rendelenmiş çikolata
1/2 tatlı kaşığı tarçın
150 gr sütlü çikolata
1 su bardağı çırpılmış krema
50 gr rendelenmiş çikolata
Yapılışı:
Süt ve tarçını karıştırarak ısıtın.Çikolatayı ilave ederek 10 dakika karıştırarak pişirin.Yapmış olduğumuz karışımı bardaklara alarak 1 çorba kaşığı kremay koyup üzerine rendelenmiş çikolata ekerek servis yapın.
SICAK ÇİKOLATA
Malzemeler
1 kg süt
1/2 tatlı kaşığı tarçın
150 gr sütlü çikolata
1 su bardağı çırpılmış krema
50 gr rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı
Süt ve tarçını karıştırarak ısıtın.Çikolatayı ilave ederek 10 dakika karıştırarak pişirin.Yapmış olduğumuz karışımı bardaklara alarak 1 çorba kaşığı kremay koyup üzerine rendelenmiş çikolata ekerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder