29 Kasım 2012 Perşembe
TÜRK KAHVESİ
Türk kahvesi nasıl yapılır? “Türk kahvesi yapmak maharet ister.” Deseler de inanmayın.Türk kahvesini hakkını vererek yapmak için bazı ayrıntılara önem vermek gerekiyor.Bu makalede sizlere püf noktalarından ve kahvenin nasıl daha lezzetli olabileceğine dair bilgilere yer verdik.
1.Ocağın başından asla ayrılmayın bu,Türk kahvesi yapmanın en önemli noktasıdır.
2.Her fincan için 2 çay kaşığı kahve ekleyin.Bu ölçü küçük kahve fincanları için geçerlidir.İyi kahve küçük fincanda içilir.
3.Kahvenin suyunu ayarlamak çok kolay.Kaç fincan kahve yapmanız gerekiyorsa,o sayıda fincan ile su ekleyin.Örnek verecek olursak:5 fincan kahve için,5 fincan su.
4.Kahvenin şeker ayarı ise şu şekilde yapılır:
Az şekerli kahve: Fincan başına yaklaşık 1 çay kaşığı şeker .
Orta şekerli kahve: Fincan başına yaklaşık 2 çay kaşığı şeker .
Bol şekerli kahve:Fincan başına yaklaşık 3 çay kaşığı şeker .
5.Kahve yaparken ocağın ateşi kesinlikle kısık olmalı,hatta ocağın en küçük gözü kullanılmalıdır.
6.Cezveye suyu,kahveyi ve şekeri ekleyerek iyice karıştırın.Ocağa alın.Kahvenin köpüğü ortaya doğru kabarana kadar kısık ateşte pişirin.
7.Kabaran köpüğü fincanlara eşit şekilde dağıtın.
8.Kahveyi tekrar ocağa alarak 2-3 saniye daha pişirin.Pişen kahveyi fincanlara dökerek pay edin.
9.Hazırlamış olduğunuz bu köpüklü Türk Kahvesi’nin yanına 1 bardak su koyun.Arada sudan yudumlamak kahvenin lezzetini ortaya çıkaracaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder