Bildiğiniz Nescafe'yi kullanarak evde cappuccino yapıyoruz!
Ben yarı yarıya süt ve su kullanıyorum. Tamamını sütle yaptığım da oluyor ama o bana biraz fazla kremalı geliyor, biraz ağır buluyorum.
2 kişilik yaptığımızı düşünelim. Bir fincan süt, bir fincan suyu cezveye koyup kaynaması için ocağa koyuyoruz. Yalnız ölçü alırken fincanları tamamen doldurmayın ki köpük için yer kalsın.Bir adet küçük su şişesine fincan başına 1.5 tepeleme çay kaşığı kadar kahve ve 2 çay kaşığı kadar da şeker koyuyoruz. Şeker oranı değişebilir ama çok az da olsa koymanızı öneririm, köpürmeye faydası oluyor sanırım. Kahve olarak standart ve gold Nescafe'yi denedim, ikisiyle de oluyor. Tchibo'nun kahvesi de çok başarılı.
(Suyun soğuk olması çok önemli. Kazara ilk seferinde sıcak suyla yaptım, şişeyi açar açmaz etrafa öyle bir saçıldı ki mutfakta tüm yerler, dolaplar battı.)
Şişenin kapağını kapatıp 30 sn kadar çalkalıyoruz, köpürüyor. Bu işlemi cezvedeki süt kaynadığında ya da kaynamak üzereyken yaparsanız iyi olur çünkü bekleyince sönebilir.
Sütü fincanlara koyup üstüne de şişeden kahveli köpüğümüzü ekliyoruz.
Dikkat etmek gereken bir nokta hazırlanır hazırlanmaz servis edilmesi gerektiği.
Çünkü köpük kısmı hazırlandıktan sonra 2-3 dakika içinde sönmeye başlıyor, hoş bir görüntü olmuyor.
Hiçbir kimyasal madde içermeyen cappuccino'nuz hazır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder