Malzemeler :
3 çay bardağı
pekmez
4 çay bardağı su
3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
1 yemek
kaşığı (tepeleme) un
¾ su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Pekmezle suyu karıştırıp bir
tencereye alalım.
İçine un ve nişastayı koyup tahta kaşıkla iyice
karıştıralım ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
Kaynayana kadar
karıştırmayı hiç bırakmayalım.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp,sudan
geçirilmiş borcama dökelim.
Cevizi tatlımızın üzerine serpip kaşığın
arkasıyla bastırarak tatlının içine gömülmesini sağlayalım.
Soğuyana kadar
oda sıcaklığında soğuduktan sonra da 1 saat kadar buzdolabında bekletip
dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not : Tarife ve malzemelere bakarak un
helvası kıvamında bir tatlı olacağını düşünebilirsiniz ama bildiğimiz helvadan
çok farklı jöleye daha yakın kıvamda ve görüntüde bir tatlı oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder