Malzemeler
2 adet haşlanmş
tavuk budu
1 adet doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su
bardağı kırmızı veya sarı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım havuç
rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Üzeri için :
1 su bardağı tavuk suyu
3 dilim tost ekmeği
1 kaşık toz biber
Yemeğin Tarifi
Soğanı iki kaşık
yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve
iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1
yemek kaşığı unu kavurun.
İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk
parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın.
Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise
sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder