Malzemeler
Tatlı
için
* 1 su bardağı şeker
* 1 + 1/2 su bardağı irmik
* 1
litre süt
* 1 paket vanilya
* 1 adet limon
Sosu için
* 10 -15 adet vişne
* 2 dilim
limon
* 2 çay kaşığı nişasta
Hazırlanışı
1. Limonun kabukları rendelenir.
2.
Vanilya hariç malzemelerinin tamamı limon kabukları ile birlikte koyu kıvam
alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
3. Pişen muhallebiye vanilya eklenip
karıştırılır.
4. Islatılan kek kalıbına muhallebi dökülüp, ağzı kapatılarak
soğumaya bırakılır.
5. Çekirdekleri çıkartılan vişneler, limonlarla beraber
bir su bardağı su ile tencerede kısık ateşte pişirilmeye başlanır.
6. Kaynar
kaynamaz, suyunu süzün.
7. Süzülen suya nişastayı ekleyip, jöle kıvamına
gelene kadar karıştırarak pişirin.
8. Soğutulan tatlıyı kalıptan çıkartıp,
üzerine ılıklaşan sosu döküp, buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten
sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder