Krem Peynirli Sandviç Poğaça:
Hamuru İçin:
- 1 yumurta
- 3/4 su bardağıılık süt
- 1 paket toz maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı dolusu çökelek
- 5-6 dal ince doğranmış maydanoz
- Aldığı kadar un
- Tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- Çörekotu
- 3 yemek kaşığı krem peynir
- 3-4 dal ince doğranmış dereotu
Krem peyniri ve dereotunu karıştırın. Poğaçaları oda sıcaklığına gelince enine ikiye bölüp aralarına krem peynirli harçtan sürüp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Peynir Salatası:
- 250 gr. beyaz peynir
- 1 adet çarliston biber
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal dereotu
- 2-3 dal taze nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Afiyet olsun.
Menemen:
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
- 3 adet rendelenmiş domates
- 2 adet yumurta
- Tuz, sıvıyağ
Yumurtaları bir kasede iyice çırpın ve biberlerin üstüne döküp iyice karıştın. Yumurtalar pişince ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun.
Mısır Unlu Pırasalı Kek:
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- 3 adet pırasanın beyaz kısımları
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu (ben mahlep ve susam çeşnili olandan kullandım)
- Tuz, kırmızı pulbiber, susam
Pırasaları ince ince doğrayın. Kırmızı biber ve havucu minik küpler halinde doğrayın.Kek hamuruna ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. (Ben dikdörtgen borcama döktüm ama ince oldu. Kare borcamda daha kalın bir kek olabilir). Üzerine susam serpin.
170 derece fırında 35-40 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Pazılı Çelenk:
- 2 adet simit (çok taze ve çıtır olmazsa daha iyi olur)
- 1/2 demet pazı
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
- Tuz, sıvıyağ, karabiber
Simitleri enine ikiye kesin. Pazılı harcı simitlerin iç kısımlarına paylaştırın ve 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.
Lütenitsa:
- 3 kg közlenmiş kırmızı biber
- 4-5 adet közlenmiş kemer patlıcan
- 1 kg rendelenmiş havuç
- 1/2 kg rendelenmiş soğan
- 2 kilo rendelenmiş domates
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tuz
Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça:
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 100 gr labne peyniri
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 4-5 dal ince doğranmış dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz, çörek otu
Afiyet olsun.
Patatesli Peynirli Rulo Börek:
- 3 adet hazır yufka
- 5-6 adet iri patates
- Yarım kilo böreklik peynir
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, pulbiber
Afiyet olsun.
Fırında Mısır Unlu Kabak Mücver:
- 4-5 adet iri kabak
- 3-4 adet taze soğan
- 6-7 dal maydanoz
- 6-7 dal dereotu
- 3-4 dal taze nane
- 4 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz, pulbiber
Közlenmiş Patlıcan Salatası :
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 2 adet domates
- 2 diş sarmısak
- Tuz, zeytinyağ, yarım limonun suyu
Afiyet olsun.
Peynirli Mahlepli Poğaça:
- 1/2 paket margarin(tereyağ tercih edebilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr kadar beyaz peynir
- 1 yumurtanın sarısı
Afiyet olsun.
Limon Aromalı Damla Çikolatalı Kek:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 3 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Afiyet olsun.
Patatesli Omlet:
- 2 adet iri patates
- Kişi adedince yumurta (6-7 adet 2 patates için uygun ama yumurta daha fazla da olabilir)
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Kekik, pulbiber
- Tuz, sıvıyağ
26 cm lik teflon tavaya az bir miktar sıvıyağ döküp yağı kızdırın ve omleti tavaya yayıp üstünü düzeltin. Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Peynirli Naneli Palmier:
- 8 adet kare milföy hamuru
- 100 gr beyaz peynir
- 2 çay kaşığı nane
Afiyet olsun.
Bir yufkayı masanın üstüne yayıyorsunuz. İçine bir adet çırpılmış yumurtayı (beyaz ve sarısı ile birlikte) güzelce sürüyorsunuz. Katlaya katlaya 3 parmak kalınlığında uzun bir şerit oluşturuyorsunuz. Şeriti 3 parmak , 3 parmak eninde kesin. Makarna süzgeçine dizin. Suyun altına sokup çıkarın. Evet evet ıslatın. Bir süre süzüldükten sonra kızgın yağa atıp kızartın. Pof pof kabarıyorlar. Artık ondan sonra zeytinle mi yoksa peynirle mi yersiniz bilemem :)) Ben iki yufkadan ayrı ayrı hazırladım. Bizim aileye yetti.
SALATALIK DOLMASI
Malzemeler:
- Beyaz peynir,
- kekik (zahter)
- pul biber
- az biraz zeytin yağ
- Salatalık,kırmızı biber
Yapılışı:Salatalıkların içini dolma oyacağı ile alıyoruz.Biberlerin çekirdeklerini temizliyoruz.Dolma yapmaya hazırlar işte:)
Beyaz peyniri,kekiği,zeytin yağını,pul biberi ezerek karıştırıyoruz.Daha sonra hazırladığımız harcı salatalık ve biberlerin içine bastırarak dolduruyoruz.
Ve ince ince dilimliyoruz.
Servise hazır.
Afiyet olsun.
ÇİĞ BÖREK
yumurta,
3 yemek kasigi yogurt,
1 su bardagi ilik su,
aldigi kadar un,
1 cay kasigi kabartma tozu,
tuz
kizartmak icin yeterli siviyag.
ÍC MALZEMELERÍMÍZ:
250-300 gr. kıyma,
2 baş ortaboy kuru soğan,
pulbiber,
tuz.
YAPIMINA GELÍNCE:
Yumurta, yogurt ve suyu el yardimi ile karistiriyoruz,
kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edebilecek
miktarda un ile birlikte kabartma tozumuzu ve tuzu ekleyip
yoguruyoruz. Elde ettigimiz hamurumuzu 25 esit büyüklükte
yumaklara ayirip üzerine nemli bez örterek 20-30 dak.kadar
dinlenmeye birakiyoruz. Daha sonra merdane ya da oklava
yardimi ile yumaklarimizi aciyor, ic malzememizi yerlestirip
D seklinde catal yardimi ile kapatiyoruz ve kizdirilmis yagda
kizartip, servise sunuyoruz.
AFÍYETLER OLSUUUN…
CİVCİVLER BAHÇEDEMALZEMELER:4-5 tane iri patates, 1 limonun suyu, 2 kaşık kadar zeytinyağı,tuz,pulbiber,dereotu,1 tane sotelenmiş rende havuç
YAPILIŞI:patatesler tuzlu suda haşlanır, ben düdüklü tencerede 6-7 dakika haşlıyorum,kabukları soyulup patates eziciyle iyice ezilip püre haline getirilir zeytinyağı,limonu,tuzu eklenip iyice yoğurulur şekil verilir.Ben bazılarını civciv yaptım bazılarınıda çanak şeklinde yapıp dereotuna buladım ortalarına sotelediğim rende havuçları koyup sarmısaklı yoğurtla servis yaptım.
YAPILIŞI:patatesler tuzlu suda haşlanır, ben düdüklü tencerede 6-7 dakika haşlıyorum,kabukları soyulup patates eziciyle iyice ezilip püre haline getirilir zeytinyağı,limonu,tuzu eklenip iyice yoğurulur şekil verilir.Ben bazılarını civciv yaptım bazılarınıda çanak şeklinde yapıp dereotuna buladım ortalarına sotelediğim rende havuçları koyup sarmısaklı yoğurtla servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder