Tencere Kebabı
Malzemeler
500 Gr.Yağlı Sığır Eti (Sırt veya But)
2 Adet Kuru Soğan
4 Adet Patates
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Hindistancevizi
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Kekik
Tarifi
Eti kuşbaşı doğrayıp tuz,çay kaşığı ucuyla hindistancevizi,tarçın ve kekiği ekleyip harlı ateşte et suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.Pişen ete 1 kaşık un serpiştirip tekrar karıştırın.Daha sonra bir bardak et suyu,tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.Dikkat edilecek en önemli nokta et suyunu çektikçe su ilave edilmelidir.Etlerin aynı derecede kızarması için,tencereyi arada sırada silkeleyin.Etler pişip suyu az kalınca tencereyi ocaktan alın.Ayrı bir tavada ince ince doğranmış soğanı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.Kavrulan soğanlara zar şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin.Patatesleri de bir iki kez çevirip tuz ve birazda et suyu ekleyip pişirin.Önceden pişirdiğiniz eti servis tabağının ortasına yerleştirip kenarlarını da patateslerle süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder