MALZEMELER
- Kemikli et(istediğiniz kadar)
- 1 yemek kaşığı tepeleme un.2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 limon suyu
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz,pulbiber,sirke,sarımsak
- Kemikli eti iyice haşlayıp didikliyoruz.(Ben akşamdan haşlayıp dolapta bekletiyorum,böylece yağı üzerinde tabaka halinde donuyor onu alıyorum çok yağlı olmasın diye.)
- Eti kendi suyuna salıp kaynatıyoruz.
- Un,yumurta sarısı,yoğurt ve limonu iyice çırpıp terbiye hazırlıyoruz,kaynamakta olan çorbaya karıştırarak ilave ediyoruz.
- Tuzunu da ekleyip işlemi bitiriyoruz.
- İsteyen sirke ve sarımsak karışımı ilave ederek içebilir daha güzel oluyor.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder