Malzeme
2 çay bardağı Zeytinyağı
500 gr. Ayşe kadın fasulye
(Uçları koparılıp, kılçığı ayıklanmış)
2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak
gibi kesilmiş)
4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış)
3 adet
havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış)
4 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1
bağ maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı
" Fasulyeyi,
kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın.
" Tencere içinde yağı kızdırın.
" Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine
koyun ve karıştırın.
" Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın.
" Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın.
Kaynatırken üzerinde oluşan köpüğü alın.
" Üzerine yağlı kağıt koyduktan
sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin.
" Soğuduktan sonra,
maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder