Malzemeler:
- 1 kg pırasa
- 3/4 su bardağı zeytinyağı (ya da başka sıvıyağ)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 tane iri yumurta
- 250 gr mısır unu
- 2 çorba kaşığı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Deniz tuzu, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
1. Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayın.
2. Geniş bir tavaya sıvıyağın yarısını koyun ve ısıtın. Pırasaları ekleyip biraz tuz serpin, yüksek ateşte sık sık karıştırarak soteleyin. Pırasalar miktar olarak azalacak, ancak sulu kalmamasına dikkat edin. Ilınmaya bırakın.
3. Ayrı bir kapta yumurtaları yoğurt ve kalan sıvıyağ ile birlikte tel
çırpıcı ile çırpın. Pırasaları ekleyip kaşıkla karıştırın. Mısır unu, beyaz un,
kabartma tozu, tuz ve naneyi ekleyin, hepsi iyice karışana dek karıştırın. Kek
hamuruna benzer bir hamur olacak.
4. Fazla büyük olmayan bir fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Hamuru
tepsiye dökün, üzerine kırmızı biber serpin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar (bana 20 dk
yetti) pişirin. Sıcak sıcak dilimleyip yanına yoğurt koyarak servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder