12 Şubat 2013 Salı

CHIMICHANGA

CHIMICHANGA

tuz
kırmızıbiber
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı su
1 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı domates suyu
1/2 çorba kaşığı margarin
2 adet yufka
400 gram tavuk
karabiber
200 gram kaşar peyniri rendesi
sıvı yağ


Yapılışı

Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didin. Domates suyunu kaynatın. Margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, tuz ve suyu da ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufkaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder