CHIMICHANGA
tuz
kırmızıbiber
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı
su
1 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı domates
suyu
1/2 çorba kaşığı margarin
2 adet yufka
400 gram
tavuk
karabiber
200 gram kaşar peyniri rendesi
sıvı
yağ
Yapılışı
Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didin.
Domates suyunu kaynatın. Margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber,
kırmızıbiber, tuz ve suyu da ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk
parçalarını içine atın. Yufkaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla
tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun.
Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı
krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de
tavuklu harçtan koyun.Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder