Malzemeler
2 Kg Kırmızı Biber
2
Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon
Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu
Yapılışı
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak
kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında
tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını
çıkaralım. Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve
küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim.
Hepsini
harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve
turşu tuzunu karıştıralım. Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle
karıştıralım.Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını
kapatalım.
Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza
edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder