Ispanaklı Yoğurtlu Börek
Malzemeler
2 adet yufka
1/2 demet ıspanak
100 gram beyaz peynir
5 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Kırmızı biber
Susam
Hazırlanışı
Ispanaklar sirkeli ve tuzlu suda yarımsaat dezenfekte edildikten sonra yıkanır.
Kurulanan ıspanaklar, kırmızı biber ve tuz ile ovulur.
Ispanakların içine ufalanmış beyaz peynir ilave edilir.
Yufkalar ortadan ikiye bölünür.
Yoğurt biraz su ile inceltilir.
Yarım daire halindeki yufkaya yoğurt sürülür.
Ispanaklı iç uzun kenara konulup, rulo yapılır.
Rulo halindeki yufka, bozulmadan, tepsiye taşınır.
Bütün parçalara aynı işlem yapılarak, rulolar tepsiye aktarılır.
Üzerlerine yoğurt sürülüp, susam serpilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder