Hazırlama süresi: 25 dakika
Miktar: 4 kişilik
İçindekiler:
4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
80 ml limon suyu
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
2 adet taze soğan (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı kişniş (iri doğranmış)
1 adet limon (dilimlenmiş)
Limon suyu, sarmısak, zencefil, soya sosu, pul kırmızıbiber ve taze soğanı iyice karıştırın. Etlerin üzerine gezdirip, hafifçe ovarak her taraflarına bulayın. Üzerine streç örtüp, en az üç saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.
Etleri marinatından süzerek alıp, fırının ızgara teline yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında, her iki yüzleri hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişin.
Üzerlerine kişniş serpip, limon dilimleriyle birlikte servis yapın.
Miktar: 4 kişilik
İçindekiler:
4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
80 ml limon suyu
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
2 adet taze soğan (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı kişniş (iri doğranmış)
1 adet limon (dilimlenmiş)
Limon suyu, sarmısak, zencefil, soya sosu, pul kırmızıbiber ve taze soğanı iyice karıştırın. Etlerin üzerine gezdirip, hafifçe ovarak her taraflarına bulayın. Üzerine streç örtüp, en az üç saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.
Etleri marinatından süzerek alıp, fırının ızgara teline yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında, her iki yüzleri hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişin.
Üzerlerine kişniş serpip, limon dilimleriyle birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder