Malzemeler
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı
pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1
çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz,
karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı
sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı
yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika
bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım.
Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte
haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5
dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız
havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler
halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım.
Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına
da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c-
Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını
süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana
dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine
yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince
tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça
suyu boşaltalım.
Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu
çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz
bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis
tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder