12 Şubat 2013 Salı

ÖZEL SOSLU DOMATES

Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6

20 Adet kiraz domates
15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini
2 Çorba kaşığı sarımsak sosu
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı gravyer peyniri
3 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
10 Çorba kaşığı krema
Yarım su bardağı süt
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin.
* İçini oyup, hafifçe tuzlayın.
* Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin.
* Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın.
* Fırını 180 dereceye ayarlayın.
* Yumurtaları derin bir kaseye kırın.
* Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın.
* Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın.
* Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun.
* Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin.
* Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün.
* Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli).
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin.
* 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder