Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
20
Adet kiraz domates
15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini
2 Çorba kaşığı
sarımsak sosu
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı gravyer
peyniri
3 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
10 Çorba kaşığı
krema
Yarım su bardağı süt
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Hazırlanışı
* Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin
tepesini kapak şeklinde kesin.
* İçini oyup, hafifçe tuzlayın.
* Bir
tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin.
*
Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya
bırakın.
* Fırını 180 dereceye ayarlayın.
* Yumurtaları derin bir kaseye
kırın.
* Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın.
*
Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın.
* Tuz ve karabiber serpin.
*
Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın.
* Domateslerin içine
hazırladığınız bu harçtan doldurun.
* Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın
kalıbına düzenli aralıklarla dizin.
* Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları
üzerine kapatıp yağ sürün.
* Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına,
domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını
geçmemeli).
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin.
*
10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder