17 Mayıs 2013 Cuma

LEYLEĞİN BAŞINA GELENLER

 


Bir zamanlar,uzun gagalı bir leylek,dere kıyısında rahat bir yaşam sürermiş.Deredeki yılanları avlayarak karnını doyurur,hiçbir zaman açlık çekmezmiş.
Bir gün,bu yaşantı ona yetmemeye başlamış.
"Daha güzel yerlere gitmeliyim.Daha lezzetli yiyecekler avlayabileceğim yerler bulmalıyım."diyerek havalanmış.Bir göl kenarı bulup oraya yerleşmiş.
Bu gölde çok sayıda balık yaşarmış;avlanmak için gayret sarf etmesi bile gerekmiyormuş.Göl balıkla doluymuş,leyleğin de keyfine diyecek yokmuş.
Kısa bir zaman sonra leylek,balık yemekten sıkılmış.
"Başka yerlere uçmam lazım.Balıktan lezzetli yiyecekler bulmalıyım."diyerek göl kenarından ayrılmış.
Bir bataklığa gelmiş.Bu bataklıkta yaşayan yüzlerce kurbağa,leylek için lezzetli birer av olmuş.
Leylek sıkılınca,bu bataklıktan da ayrılmış ve bir nehirkıyısına taşınmış.Nehirde daha önce hiç görmediği ilginç şeyle karşılaşmış.Gördüğü bu ilginç yaratık,kırmızı bir yengeçmiş.
Leylek,yengeci yiyebilmek için ağzını kocaman açmış.İşte tam o sırada yengeç,güçlü kıskaçlarıyla leyleğin uzun gagasını biçivermiş.Zavallıcık,o anda çok büyük bir acıyla bağırmış.Kesik gagasını kimse görmesin diye,oradan hemen kaçmış ve sazlıkların arasına saklanmış;gagası büyüyene kadar da sazlıkların arasından çıkamamış.
Leylek,eski haline kavuştuğunda artık akıllanmış.Ne olursa olsun,sahip olduğu güzelliklere değer vermesi gerektiğini öğrenmiş.Ömrünün sonuna kadar nehir kenarında yaşamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder