üzüm suyu: 3 kg.kırmızı üzüm (tanelenmiş), 1
çay bardağı su
üzüm taneleri ve suyu 30 dk.pişirip, ezin. temiz bir mutfak
tülbentinden geçirerek süzün.
Malzemeler
2.5 lt.kırmızı üzüm
suyu
2 su bardağı
mısır unu
1 çorba kaşığı nişasta
süslemek için
ceviz taneleri
Yapılısı
mısır unu ve nişastayı karıştırın. 1,5 su bardağı üzüm suyunu
mısır ununa karıştırarak katın. kalan üzüm suyunu kaynama noktasına getirin ve
mısır unlu üzüm suyunu karıştırarak ilave edin. karıştırmaya devam ederek,
muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. porsiyonluk kaplara dökün.
soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder