2 Mayıs 2013 Perşembe

PEPECURA

üzüm suyu: 3 kg.kırmızı üzüm (tanelenmiş), 1 çay bardağı su
üzüm taneleri ve suyu 30 dk.pişirip, ezin. temiz bir mutfak tülbentinden geçirerek süzün.

Malzemeler
2.5 lt.kırmızı üzüm suyu
2 su bardağı
mısır unu
1 çorba kaşığı nişasta
süslemek için ceviz taneleri

Yapılısı
mısır unu ve nişastayı karıştırın. 1,5 su bardağı üzüm suyunu mısır ununa karıştırarak katın. kalan üzüm suyunu kaynama noktasına getirin ve mısır unlu üzüm suyunu karıştırarak ilave edin. karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. porsiyonluk kaplara dökün. soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder