21 Mayıs 2013 Salı

PÜRELİ DANA GULAŞ

3830522c12ee4d031e5e9b0fafb5ff65
Gulaş Yemegi (2 veya 3 kisilik)
Yarim kg kusbasi dana eti
2 yemek kasigi Antep biber Salcasi aci veya tatli
1-2 dis Sarimsak
1 tane Sogan
1-2 Kirmizi tatli biber
biraz Karabiber,Hintlilerin cok kullandigi Curry karisimi baharat(curry mix),Tuz,arzuya göre pulbiberde kullanilabilir
Biraz zeytinyagi ve yarim yemek kasigi tereyagi
Yapilisi;
Önce kare seklinde kesilmis etleri suda iyice yumusayana kadar kaynatiyoruz,normal tencerede 1 bucuk saat. Biberleri ince uzun kesip yariya bölüyoruz,soganlarida biraz kücük dogruyoruz,sarimsaklarida kücücük dogruyoruz.Etler yumusayana kadar pistikten sonra tavaya biraz yag koyup isitiyoruz. Tavaya et haric tüm dogradiklarimizi koyup hafif kizartiyoruz. Etleride tavaya ekleyip biraz daha kizartmaya devam ediyoruz.Bu arada salcayi biraz suyla akici bir hale gelene kadar karistiriyoruz onuda tavaya ekliyoruz,baharatlarida atiyoruz .Hepsini güzelce karistirip ve 1-2 dakika sonra ocagi kapatiyoruz.Böylelikle asiri kizartmayip etlerin kuru olmamasini sagliyoruz ve simdide tereyagini ekleye bilirsiniz.
Yemegimiz hazir. DURUN bitmedi yanina Patates püresi yapicagiz.
Kremali Patates Püresi Tarifi
Malzemeler
1 Kg Patates
150 gr Krema;150 ml Süt
Karabiber,tuz
1 yemek kasigi tereyagi
Yapilisi:
Patatesleri soyun, küp küp doğrayın iyice haşlayın, sonra bir tencerede hic birsey eklemeden kendi halinde püre haline getirin veya iyice ezin. Kücük bir tencerede kremayla sütü ekleyin arzuya göre az veya cok karabiber,birazda tuz ekleyin ve hafif kaynatin. Bu karisimi Patates püresine yavas yavas ekleyip mixerle iyice karistirin. Tereyaginida hemen ekleyip güzelce karistirin.Nefis PÜREMIZ hazirdir. Bu Püreyi daha bircok yemegin yaninda hazirlaya bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder