9 Mayıs 2013 Perşembe

RUS MANTISI PELMENİ

pelmeni
Hamur malzemesi;
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su (unun cinsine göre su miktarı azalıp çoğalabilir)
  • 1 yumurta
  • tuz.
İç malzemesi;
  • 200 gr. kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık) ben kullanmadım
  • 1 yemek kaşığı ghee yağı (sadeyağ veya tereyağda olur)
  • 1 çay kaşığı toz kişniş (silme)
  • 1 çay kaşığı yenibahar (silme)
  • Çay kaşığının ucuyla toz karabiber
  • tuz.
Terbiyesi ;
  • 1 kg. yoğurt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta.
  • tuz
Sos malzemesi ;
  • 1 demet maydanoz Yapılışı :
  • Soğanı, bıçak ile kibrit başı büyüklüğünde minicik doğrayın, diğer iç malzemelerinide ilave ederek 2-3 dk. yoğurun.
  • Unun ortasını açıp yumurtayı kırın azar azar su ilavesiyle 15 dk. yoğurun. Yumuşağa yakın bir hamur kıvamı olmalı ki kolay açılabilsin. Hamurun üzerine nemli mutfak havlusu örterek 20-30 dk. dinlendirin.
  • Hamurun üzerinden artı (+) şeklinde keserek 4 eşit parça elde edin.
  • Herbir bezeyi hafif unlayarak Kayseri mantısından azıcık daha kalın yufka açın.
Yuvarlak bükme şekli :Duvar kağıdı tutkalı, un, yumurta, gıda, köfte, oklava
  • 5cm. çapındaki kahve fincanının ağzı ile yuvarlaklar elde edebilirsiniz (daha keskin olduğu için ben ilaç kapağını kullandım)
  • 1 çay kaşığı iç malzemesinden koyup yarım ay şeklinde kapatın ve yatay olarak ikiye katlayın (en üst fotoğrafta olduğu gibi)
  • Kat yeri üstte kalacak şekilde sol işaret parmağınızın ucuna dolayarak sağ elinzle uçlarını birleştirin.

  • 5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  •  smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirebilirsiniz.
    Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapın.
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder