2 Mayıs 2013 Perşembe

CİMCİK

(2 kişilik)

1 adet yumurta

Aldığı kadar un

tuz


Üstü için

yoğurt

3 diş sarımsak

tereyağ

kırmızı biber


HazırlanışıYumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur.
Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır.
Hamur 2×2 cm karelere bölünür.
Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir.
Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır.
Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır.
Kırmızı biber tereyağında yakılır.
Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder