(2 kişilik)
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
tuz
Üstü için
yoğurt
3 diş
sarımsak
tereyağ
kırmızı biber
HazırlanışıYumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur
yoğrulur.
Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır.
Hamur 2×2
cm karelere bölünür.
Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek
fiyonklar elde edilir.
Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır.
Bu arada
sarımsaklı yoğurt yapılır.
Kırmızı biber tereyağında yakılır.
Kevgirle
tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli
eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder