Malzemeler
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı
instant maya
250 gram margarin
1/2 çay bardağı şeker
1/2
su bardağı yoğurt
3 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
Üstü
için
1 adet yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı
Yağ küp küp doğranır.
Bütün malzemeler
bir araya getirilip yağ eriyinceye kadar yoğurulur.
1 saat kadar hamur köpük
köpük olana kadar mayalanır.
Peynir ezilip içine kıyılmış maydanoz ilave
edilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde
açılır.
Açılan hamura peynirli içten konulup kapatılır.
Hazırlanan
poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
Çörekotu ve susam serpilir.
Tepside 15 dakika daha mayalandıktan sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış
fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder