2 Mayıs 2013 Perşembe

PEYNİRLİ KÖPÜK POĞAÇA

Malzemeler

2,5 su bardağı un

2 çay kaşığı instant maya

250 gram margarin

1/2 çay bardağı şeker

1/2 su bardağı yoğurt

3 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tuz


İçi için

100 gram beyaz peynir

1 demet maydanoz


Üstü için

1 adet yumurta sarısı

susam

Hazırlanışı

Yağ küp küp doğranır.
Bütün malzemeler bir araya getirilip yağ eriyinceye kadar yoğurulur.
1 saat kadar hamur köpük köpük olana kadar mayalanır.
Peynir ezilip içine kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır.
Açılan hamura peynirli içten konulup kapatılır.
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
Çörekotu ve susam serpilir.
Tepside 15 dakika daha mayalandıktan sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder