9 Mayıs 2013 Perşembe

SARAY HELVASI

8658711245_9702b1a88d_z
SARAY HELVASI
Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 avuç badem veya şam fıstığı
Saray helvası nasıl yapılır?
  • İlk olarak fıstığı veya bademi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla beraber kavurun. Yağın içinden alıp kenara bırakın.(Bu yağı ben ölçü şaşmasın diye helvaya katmadım. Daha sonra pilava kullandım)
  • Yağı tencereye alın.
  • İçine unu ekleyin ve kısık ateşte sütlü kahve rengi olana kadar kavurun.
  • Ayrı bir yerde yumurta, şeker, tuz ve sütü iyice karıştırın. Bunu el blenderi veya mikserle çırparsanız daha iyi olur.
  • Bu karışımı kavrulan una yavaş yavaş ekleyerek hızla karıştırın.Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca helva toparlanacaktır.2-3 dakika da bu şekilde pişirin. İçine kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
  • 10 dakika kadar dinlenen helvadan küçük bir kasenin yarısına kadar doldurun. Hafifçe bastırıp servis tabağına ters çevirin. Çok bastırınca kaseden çıkmıyor. Ya da kâsenin içine streç film serip o şekilde şekillendirin ki, kaseden kolay çıksın.
  • Üzerini isterseniz biraz tarçın ve fıstıkla süsleyin ama en güzeli kendi doğal tadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder