TAVUK KALENDER
1200 gramlık bir tavuk
30 gram margarin
5 adet
domates
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
4 adet dolmalık
biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 kepçe
tavuksuyu
karabiber
tuz
Yapılışı
Tavuğun ince tüylerini
gidermek için tütsüledikten sonra içini ve dışını bol suyla yıkayın. Parçalara
bölün. Ciğeri, yüreği ve temizlenmiş katısı kayırcasına ince
doğrayın.
Dolmalık biberleri ateşe tutun. Zar gibi ince kabuğu kavurup
kabartın ve soyun.
Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra
kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayın.
Soğanı çentilircesine doğrayın.
Büyükçe bir güvece margarin ile
zeytinyağını koyup ısıtın. Yağ ısınınca çentilmiş soğanı içine atın ve tahta
kaşıkla karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince küçük parçalara bölünmüş ve
kıyılmış içleri katın. Tahta kaşıkla çevirerek tavuk parçalarının her yanı
pembeleşinceye kadar kızartın.
Tavuk parçalarını kızarınca parçalar
halinde doğranmış biber ve domatesi katın. Üzerlerine 2 kepçe sıcak tavuk suyu
döktükten sonra güvecin ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak hafif ateşte
pişirin.
Yemek pişince üstüne dereotu serpin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder