Malzemeler
400 gr Patates
500 gr Erişte
5 Arpacık
Soğanı
1.5 Kahve Fincanı Margarin
300 ml Kırmızı Şarap
2 ÇorbaKaşığı
Sirke, tuz
2 Et Suyu Tableti, karabiber
1/2 Demet Maydanoz
400 gr
Lahana
3 Yumurta
6 Somon Fileto
1 Limon
150 gr Süt Kreması
2
Çorba Kaşığı Margarin
Yemeğin Tarifi
Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu
süzüp kabuklarını soyun. iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına
doğrayın. 1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin.
Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve yarım su
bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Maydanozu yıkayıp
yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak kısımlarında bulunan
sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın. 2 dakika
haşlayın.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların
aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla
karıştırıp püre haline getirin. Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu
karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı
margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15
dakika fırında pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın.
Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder