Kuşkonmaz
100 g kuşkonmaz sadece 14 kalori
içerdiğinden, perhiz için ideal bir gıda sayılmaktadır. C vitamini ve potasyum
bakımından zengin olan kuşkonmaz ayrıca vücuttan su atıcı bir etki de yapar.
Yeşil, mor ya da beyaz kuşkonmaz sağlık demektir. İçinde bol bulunan C,
E, B1, b2 vitaminleri, folik asit (kan için), fosfor, kalsiyum, magnezyum,
potasyum gibi mineraller sağlık açısından son derece yararlıdır.
20 Gr Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı karabiber
0,5
Adet limon
1
Kg. Kuşkonmaz
3 Adet yumurta
Kuş konmazlar parmak uzunluğunda kesilip güzelce yıkanır. Kaynayan suya
tuz ve limon
atılır,
kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirilir. Tavada yağı ısıttıktan sonra kuş
konmazlar biraz kavrulur, üzerine yumurta
kırılır karıştırılır.
HAŞLANMIŞ KUŞKONMAZ
Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin. Daha sonra boyuna ve ortadan
keserek küçültün. Buhar tenceresinde susuz olarak haşlayınız, bir servis
tabağına yan yana diziniz. Limon, tuz ve zeytinyağından oluşan sosu üzerine
dökerek servis yapınız.
SOTE KUŞKONMAZ
1kilo
kuşkonmaz (2 bağ)
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
1) Kuşkonmazları
teker teker alıp 2 santim çiçekli kısmına dokunmadan kabak soyar
gibi güvecin üzerine dikkatlice soyunuz. Bol suya atıp kırmadan 3 defa
yıkayınız.
2) Sonra baş taraflarını aynı yönde ve aynı hizada olmak üzere
ovucunuzun içinde bir demet yapınız. Sıktıktan sonra sicimle 2-3 yerinden
parçalamadan bağlayınız. Dip taraflarını 2 santim kesiniz.
3) Bol kaynar
tuzlu suya, bağladığınız
kuşkonmazları atıp ilk taze olduğu zaman 8-10 dakika, sonraları ise 12-15
dakika haşlayınız.
4) Üzerine temiz bir bez kapatınız. Yalnız devamlı sapını
hafif sıkarak pişip pişmediğini kontrol ediniz. Sicimlerinden bir çatalla
tutup,
kuşkonmazları kırmadan çıkarınız.
5) Sicimlerini çıkardığınız
kuşkonmazların 6 santimlik baş kısımlarını kesip sıcakken tereyağı içinde
çeviriniz. Bir servis tabağına koyup servis yapınız.
Not: Kuşkonmazın
artan kısımlarını atmayınız ayrıca servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder