Malzemeler;
Hamuru için;
- Yarım kilo Un
- 1 Yumurta
- 1 yemek kaşığı Sirke
- 1 çay bardağı Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- Aldığı kadar Ilık su
- 150 – 200 gr kadar Böreklik Peynir
- Yarım demet Maydanoz
- Sıvıyağ
Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. ( Suyu azar azar eklerseniz kıvamını ayarlamanız daha kolay olacaktır.) Hazırladığınız hamuru 3 e bölün ve her birini sofranızın genişliğinde açarak 1-2 kaşık sıvıyağ döküp yaydırın ve fotoğrafta görüldüğü gibi rulo yaparak yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada peyniri ufalayıp maydanozları ince kıyarak karıştırıp börek içini hazırlayın. Dinlenmiş yağlı hamuru 2 parmak genişliğinde kesin ve oklava ile açarak peynirli içten koyup yarım kapatarak uçlarını bastırıp bükün. ( Kızartırken açılmaması gerekir. ) Kızdırılmış yağda hafif kızartın.
Afiyet Olsun..
PATATESLİ EL BÖREĞİ
Malzemeler :
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya (11 gr)
- Ilık su
- 5-6 adet büyük patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
- 4 adet büyük soğan
- sıvı yağ
- tuz ,pul biber
- 1 su bardağı sıvı yağ ( hamuru açınca arasına sürmek için)
- İç harcı hazırlamak için ince doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun.Patatesleri içine ekleyip baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Derin bir kabın içerisinde un,tuz ve mayayı karıstırın.Su ekleyerek hamuru hazırlayın.
- Hamuru ikiye bölün.Bu parçalarıda kendi aralarında altı parçaya bölün.
- Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın.Aralarına sıvı yağ sürüp üst üste dizin.( En üst parçaya sıvı yağ sürmeyin ).Merdane yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açın.Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin.Üzerine harçı yayın.Kalan altı parça hamuruda aynı şekilde açıp tepsinin üzerine kapatın.
- Böreği dilimleyip üzerinede kalan sıvı yağdan sürün.
- 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder