28 Mart 2013 Perşembe

PUF BÖREĞİ

3 SU BARDAĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 YUMURTA
TUZ
1/2 BARDAK SU
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
1 ÇORBA KAIĞI LİMON SUYU

İÇİ İÇİN:
MAYDANOZLU PEYNİR RENDESİ VEYA KIYMA

YAPILIŞI:
UNU HAMUR TAHTASINA KOYARAK ORTASINI AÇ.YOĞURT ,YUMURTA,TUZ VE SU İLE YOĞUR.ON ADET BEZE YAP.10 DK DİNLENDİR.DÖRT BEZEYİ YARIM CM KALINLIĞINDA AÇ.ÜZERİNE MARGARİN SÜR.ÜST ÜSTE KOY.BEŞİNCİ BEZEĞİ AÇARAK ÜSTÜNE KOY.YAĞ SÜRME.BU ŞEKİLDE İKİ PARÇA DAHA HAZIRLA.AYRI AYRI BIÇAK SIRTI KALINLIĞINDA AÇ.(5)AÇTIĞINIZ HAMURUN YARISINI BEŞER CM ARA İLE İÇ KOY.DİĞERİ KAPAT.(6)İNCE KENARLI KAPAĞI DİK TUTARAK VEYA HAMUR KESECEĞİ İLE PEYNİR ARALARINDA YUVARLAKLAR KES.ÖBÜR HAMURA DA AYNI ŞEKLİ UYGULA.YAĞDA KIZART.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder