28 Mart 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ÇALI FASULYESİ

 

1 KG .ÇALI FASULYESİ
4-5 ADET DOMATES
1 ORTA BOY SOĞAN
TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI:ÇALI FASULYESİNİ AYIKLAYIP YIKA.ORTADAN KESEREK UZUN ŞERİTLER ELDE ET.BİR TENCEREYE YAĞI, KIYILMIŞ SOĞANI TUZ VE ŞEKERİ İLAVE ET.PEMBE RENDE LANA KADAR KAVUR.DAHA SONRA FASULYELERİ İLAVE ET.SUYUNU ÇEKENE KADAR HAFİF ATEŞDE PİŞİR.GEREKTİĞİNCE SU İLAVE ET.30-40 DK.PİŞİR SERVİS YAPMADAN ÖNCE FASULYELERİ KÜÇÜK KASELERE KOY.KASENİN ŞEKLİNİ ALMASINI SAĞLA.SONRA DÜZ BİR SERVİS TABAĞINA AL .FASULYE KALIPLARININ ÜSTÜNÜ YARISI DOMATES ,DİĞER YARISIDA KIYILMIŞ MAYDANOZ OLACAK ŞEKİLDE SÜSLE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder