- 2 adet yumurta-oda sıcaklığında
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
- 2 su bardağı süt (1 bardağı üstüne)
- 4 çorba kaşığı kakao
- 7-9 çorba kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde 5 dk kadar çırpın.
- Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
- Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir. Bende 7 kaşık yeterli geldi. Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler gözden kaybolana kadar düşük devirde karıştırın.
- En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
- Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.
- Fazla beklemeden, pişen kekinizin üstüne 1 su bardağı süt dökün. Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın. 1 gece buzdolabında dinlenirse daha iyi oluyor, ama soğuduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.
Yanında sade bir kahve ile nefis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder