26 Mart 2013 Salı

KARS PASTASI


 

1-TARİF:
MALZEMELER
  • 3 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 1 su bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
TARİF
  1. Yumurtaları toz şekerle bir miktarda çırpın.
  2. Eriterek kızartığımız tereyağı ve zeytinyağı karışımını, yoğurtu ekleyip çırpın.
  3. Elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışan bir hamur yapın.
  4. Hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvıyağa batırıp, avuç içini dolduracak büyüklükte parçalar alın. Tepsiye ararlıklı olarak dizin.
  5. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp arzuya göre üzerlerine fındık yada ceviz batırıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. ----------TARİF :2

  • adet yumurta ikisin sarisi ayrılacak
  • 1,5 su bardağı toz seker
  • yarim su bardağı siviyag
  • yarim su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket sekerli vanilin
  • 1 kilo undan 1,5 su bardağı eksik un

Hazırlanışı

  • toz sekerle yumurtayı 5 dakika cirpin
  • eritilmiş tereyağını, siviyagi ve yoğurdu yumurtanın uzerine ilave edip iyice çırpalım
  • unu eleyerek ilave edin ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
  • hamurunuzun kulak memesi yumusaklligindan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor hatta biraz ekle yapışan bir hamur olsa da sorun degil
  • tepsiyi yağlayın yada firin kağıdını tepsiye yerleştirin
  • yumurtadan biraz buyuk bezeler yapin ve yaptığınız bezeleri elinizle yuvarlayarak sekil verin ve Kars pastasini aralikli olarak (kabarma payi birakin ) tepsiye yerleştirin
  • bu ölçüde hamurdan 2 tepsi Kars pastasi cikar
  • uzerine önceden ayırdığınız yumurtanın sarisini fırçayla surup 180 derece fırında ustu tamamen pisene kadar pisirin.
  • Pişdiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder