1-TARİF:
MALZEMELER
- 3 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
- 1 su bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yumurtaları toz şekerle bir miktarda çırpın.
- Eriterek kızartığımız tereyağı ve zeytinyağı karışımını, yoğurtu ekleyip
çırpın.
- Elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışan bir hamur yapın.
- Hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvıyağa batırıp, avuç içini
dolduracak büyüklükte parçalar alın. Tepsiye ararlıklı olarak dizin.
- Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp arzuya göre üzerlerine fındık yada ceviz batırıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. ----------TARİF :2
- adet yumurta ikisin sarisi ayrılacak
- 1,5 su bardağı toz seker
- yarim su bardağı siviyag
- yarim su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket sekerli vanilin
- 1 kilo undan 1,5 su bardağı eksik un
Hazırlanışı
- toz sekerle yumurtayı 5 dakika cirpin
- eritilmiş tereyağını, siviyagi ve yoğurdu yumurtanın uzerine ilave edip iyice çırpalım
- unu eleyerek ilave edin ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
- hamurunuzun kulak memesi yumusaklligindan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor hatta biraz ekle yapışan bir hamur olsa da sorun degil
- tepsiyi yağlayın yada firin kağıdını tepsiye yerleştirin
- yumurtadan biraz buyuk bezeler yapin ve yaptığınız bezeleri elinizle yuvarlayarak sekil verin ve Kars pastasini aralikli olarak (kabarma payi birakin ) tepsiye yerleştirin
- bu ölçüde hamurdan 2 tepsi Kars pastasi cikar
- uzerine önceden ayırdığınız yumurtanın sarisini fırçayla surup 180 derece fırında ustu tamamen pisene kadar pisirin.
- Pişdiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder