Malzemeler:
750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy
patlıcan
1 soğan
15 gr sadeyağ
3 sivribiber
1
arnavutbiberi
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
4-5 dal
maydanoz
Tuz, kırmızıpulbiber
Hazırlanışı:
* Patlıcanları közleyin ve kabuklarını
soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu
yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.
* Bir tavada sadeyağı eritip
kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve
biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan
alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis
tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı
pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder