MALZEMELER:
yarim kilo süt
1 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 tatli
kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket yasmaya
aldigi kadar un
Ara
malzemesi (Hamura sürmek icin)
250 gr tereyag
1 cay bardagai siviyag
IC
MALZEMESI:
yarim cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi seker
aldigi
kadar un
YAPILISI:
1. mayayi ilik sütte eritip diger malzemeleri de
katarak kulak memesi yumasakliginda bir hamur elde edene kadar yoguralim ve
hamuru beklemeye alin.
2.Ara malzemesi icin bir tavada tereyagi eritelim
iyice eridikten sonra siviyaginida katip sogumaya alalim.
3.Ic malzemesine
gecelim simdi sivaygi isindiktan sonra unuda ekleyip un helvasi kavurur gibi unu
sararana kadar kavuralim sona dogru sekeride atip kenara cekin.
4. ee artik
hamurumuz eksimistir hamuru alti esit parcaya bölelim ve oklavayla acalim ilk üc
tanesini actiktan sonra ilk yufkayi koyup iyice sogumus olan üstüste
tereyagiyla yaglayalim sonra ikinciyi sonra 3 bu sekilde tamamladiktan sonra
enli bir rula seklinde hamurumuzu kapatalim ve kare sekilde keselim.kesim icide
bittikten sonra kestigimiz parcalari oklavayla biraz daha inceltip icini
koyduktan sonra hamuru kapatit kapanan yeri altta gelecek sekilde tepsiye
dizelim .
5.Kalan 3 hamuruda bu islemle bitirdikten sonra üzerine yumurta
sarisi sürüp catal batirarak sekil verdikten sonra önceden isitilmis 200 dc
firinda alti üstü kizarana kadar pisirelim. iste bu kadar acma ketelerimiz hazir .
AFIYET
OLSUN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder