3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
250gr margarin
2 su bardağı (tepeleme) un
1paket kabartma tozu
1paket vanilya Yumurtayı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın eritilip soğutulmuş margarini, sütü, elenmiş un, kakao ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyin kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirin..
NOT: Aynı malzemelerden ıslak kekte yaptım bunu da paylaşmak istiyorum
Islak Kek
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (ek olarak)
250 gr margarin
1.5-2 su bardağına yakın un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
kabartma tozu
vanilya
1.5 su bardağı şeker ile 1 subardağı sütü şeker
eriyinceye kadar çırpıyoruzeritip soğuttuğumuz margarini ve kakoyuda ekleyip
karıştırıyoruz..Bu sostan 1 subardağı ayırıyoruz.. kalan harca diğer malzemeleri
de ekleyin ve pasta altı kalıplara yada kalıbınız varsa ona 1 yemek kaşığı
koyun.daha kabarık olmasını istiyorsanız 2 yemek kaşığıda koyabilirsiniz..Ben 1
yemek kaşığı tercih ediyorum 185 dereceli fırında pişirin fırından çıktıktan
sonra üzelerine kürdan veya çatal yardımı ile 1 kaç delik açın ve ayırdığımız
sosu dökün soğuk servis yapın.
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (ek olarak)
250 gr margarin
1.5-2 su bardağına yakın un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
kabartma tozu
vanilya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder