1-TARİF
2 SANA YAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPIMI:
UNLA SANAYAĞINI ELİNDE İYİCE OVALA.YUMURTA,ŞEKER VE KABARTMA TOZUNU KOY.HEPSİNİ BİRLİKTE YOĞUR.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLACAK.HAMURDAN KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR KOPAR.ELİNLE YUVARLA.TEPSİEY DİZ.ÜZERİEN YUMURTA SÜR.TEPSİYE DİZ.PEMEBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİR.
2.TARİF:
CEVİZLİ SANA PASTASI
- MALZEMELER
- 2 paket 250gr lık margarin
- 3 yumurta
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı toz şeker
- aldığı kadar un
- 1 su bardağı ceviz(dövülmüş)
- yapılışı
- önce bir miktar unu derin bir kaba koyun.bir bıçak yardımıyla margarinleri unun içine kıyın.ellerinizle unla yağı iyice birbirine yedirin.öyle bir hale getirinki bulgur gibi olsun.
- daha sonra bu karışımın ortasını havuz gibi açın.toz şekeri koyun üzerine yumurtayı kırın.karbonatı ilave edin.üçünü birbirine iyice yedirin ve karışımıda ekleyerek bir hamur yapın.
- düz bir zemine un serpin.hamuru 1cm kalınlığında açın.bir bardak veya kalıpla kesin.yağlanmış fırın tepsisine dizin.üzerine yumurta sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızartıp çıkarın.
- afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder