1-GAZOZLU POĞAÇA
1 SU BARDAĞI SADE GAZOZ
1/2 SU BARDAĞI SU
125 GR SANAYAĞI
1 PAKET YAŞ MAYA
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇİ HARCI:MAYDANOZLU PEYNİR,PATATESLİ HARÇ VEYA ZEYTİN
YAPIMI:
GAZOZ,SU VE MAYAYA ŞEKER VE TUZU EKLE,KARIŞTIR,ALABİLDİĞİ KADAR UNU VE YAĞI EKLE. ELASTİK OLANA KADAR YOĞUR.30 DAKİKA DİNLENDİR VE MAYALANSIN.KABARAN HAMURU 4 OARÇAYA BÖL.AÇ VE ÜÇGENLERE KES.İÇ HARCI KOY.SİGARA BÖREĞİ GİBİ SAR.TEPSİYE DİZ.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder