22 Mayıs 2013 Çarşamba

POĞAÇA

 



1-GAZOZLU POĞAÇA
1 SU BARDAĞI SADE GAZOZ
1/2 SU BARDAĞI SU
125 GR SANAYAĞI
1 PAKET YAŞ MAYA
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇİ HARCI:MAYDANOZLU PEYNİR,PATATESLİ HARÇ VEYA ZEYTİN

YAPIMI:
GAZOZ,SU VE MAYAYA ŞEKER VE TUZU EKLE,KARIŞTIR,ALABİLDİĞİ KADAR UNU VE YAĞI  EKLE. ELASTİK OLANA KADAR YOĞUR.30 DAKİKA DİNLENDİR VE MAYALANSIN.KABARAN HAMURU 4 OARÇAYA BÖL.AÇ VE ÜÇGENLERE KES.İÇ HARCI KOY.SİGARA BÖREĞİ GİBİ SAR.TEPSİYE DİZ.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.


 
 

2.LABNELİ POĞAÇA

200 GR LABNE 

125 GR SANAYAĞ

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

1 SU BARDAĞI SÜT

4 ADET KESME ŞEKER

1,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 PAKET KABARTMA TOZU

2 YUMURTA ALDIĞI KADAR UN

 

İÇ HARCI:200 GR PEYNİR

ÜZERİNE ÇEKİRDEK İÇİ

 

YAPIMI:

TEREYAĞ,LABNE, SIVIYAĞ ,SÜT VE ŞEKERİ VE BİR YUMURTANIN TÜMÜNÜ İKİNCİSİNİN BEYAZINI KOYUP KARIŞTIRARAK KARIŞIMA TUZ,KABARTMA TOZU VE UNU AZAR AZAR UN EKLEYEREK YUMUŞAK PÜRÜZSÜZ BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURU 1 SAAT BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN.BU ARADA PEYNİR VE MAYDANOZLA İÇ HARCI HAZIRLAYIN.DİNLENEN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ELDE EDİN.AVCUNUZDA AÇIP HARÇ KOYUN.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN .ÇEKİRDEK İÇİ SERPİN.ÜSTÜ PEMBELEŞİNCEYE KADAR FIRINDA PİŞİRİN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder