Malzemeler:
- 1,5 kg kemiksiz parça kuzu eti
- 1 kg kuzu sırtından kemikli pirzola
- 250 gr. kuyruk
- 3 kg domates
- Yarım kg patlıcan
- 250 gr sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 1 paket tereyağı
- Tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı:
İlk önce çömleğinizi bir güzel yıkayın (Çömlek: Kırmızı topraktan yapılmış yüksek ısı ve ateşe dayanıklı geçmişi tarihe dayalı bir yemek yapma kabı) kuyrukları bıçak ile ufak, ufak doğrayın. Çömleğinizin dibine serin; etinizi onun üzerine yerleştiriniz daha sonra patlıcanları ve de sivri biberlerinizi doğrayın ve etin üzerine serpiştirin sarımsakları tane olarak soyup üzerlerine dağıtın.
Domateslerin kabuklarını soyup arzu edilecek şekilde doğrayıp malzemelerin üzerini kapatınız malum arzuya göre pul biber ve tuz ekleyin unutmayın ki güvecin her zaman için acısı lezzetlidir.1 paket tereyağı parçalar halinde çömleğin içine koyun. Fırına gönderin, yalnız ev fırınında olmaz çünkü aşırı yüksek ısı ister.
Şimdiden afiyetler olsun...
- 1,5 kg kemiksiz parça kuzu eti
- 1 kg kuzu sırtından kemikli pirzola
- 250 gr. kuyruk
- 3 kg domates
- Yarım kg patlıcan
- 250 gr sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 1 paket tereyağı
- Tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı:
İlk önce çömleğinizi bir güzel yıkayın (Çömlek: Kırmızı topraktan yapılmış yüksek ısı ve ateşe dayanıklı geçmişi tarihe dayalı bir yemek yapma kabı) kuyrukları bıçak ile ufak, ufak doğrayın. Çömleğinizin dibine serin; etinizi onun üzerine yerleştiriniz daha sonra patlıcanları ve de sivri biberlerinizi doğrayın ve etin üzerine serpiştirin sarımsakları tane olarak soyup üzerlerine dağıtın.
Domateslerin kabuklarını soyup arzu edilecek şekilde doğrayıp malzemelerin üzerini kapatınız malum arzuya göre pul biber ve tuz ekleyin unutmayın ki güvecin her zaman için acısı lezzetlidir.1 paket tereyağı parçalar halinde çömleğin içine koyun. Fırına gönderin, yalnız ev fırınında olmaz çünkü aşırı yüksek ısı ister.
Şimdiden afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder