31 Mayıs 2013 Cuma

POĞAÇALAR

 

1 TARİF

POFUDUK POĞAÇA

1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 PAKET YAŞ MAYA
ALDIĞI KADAR UN
İSTEDİĞİN İÇ MALZEME(PEYNİRLİ VEYA PATATESLİ)
1 YUMURTA

YAPIMI:
YAŞ MAYAYI ILIK SU VE ŞEKERLE ISLAT.KABARSIN .KABARINCA YUMURTANIN BEYAZINI ,TUZ YAĞ VE SÜTÜ KAT. AZAR AZAR UNU EKLE. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURU YOĞUR.30 DK BEKLET KABARSIN.KABARINCA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA AL. ELİNLE AÇ.İÇ KOY KAPAT.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.YUMURTA SARISINI SÜR SUSAM VEYA ÇÖREK OTU SERP.ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR FIRINDA PİŞİR.
 

2-TARİF

 POFUDUK POĞAÇA

Malzemeler
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Un
  • (Kaşar peynir, sucuk, mantar)Peynirli veya patatesli iç
Kabımıza ılık suyumuzla mayamızı alıyoruz. Mayayı elimizle hafifçe karıştırıyoruz. Daha sonra sıvı yağı, yumurtanın beyazını, tuzu ve unumuzu alıp yoğuruyoruz. Yalnız unu olabildiğince az koyalım ne kadar az un eklersek o kadar yumuşak bir poğaça olacaktır. Kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle açıyoruz ve harcımızdan koyup ağzını kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susamla süsleyip fırına veriyoruz.(Mantarı ve sucuğu bir tavada pişiriyoruz).Yanına çay demliyoruz.Afiyetle yiyoruz.

3-TARİF
 
ZEYTİNLİ POĞAÇA

1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILMIŞ ZEYTİN
1 YUMURTA (SARISI ÜSTÜNE BEYAZI İÇİNE)
SUSAM

ERİMİŞ MARGARİNİ,SIVIYAĞI YOĞURDU SİRKE,ŞEKER TUZ KABARTMA TOZU KARIŞTIR.UNU ELE AZAR AZAR ONU KAT.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURU YOĞUR.ELİNLE AÇ.İÇ KOY KAPAT YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.YUMURTA SARISI VE SUSAM SÜR.FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder