31 Mayıs 2013 Cuma

KAHVALTI ÇÖREĞİ

 
MALZEME:

5 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI KURU MAYA VEYA KABARTMA TOZU
1 ADET YUMURTA
 SUSAM

 HAZIRLANIŞI:SÜTÜ ILIT,BİR KABA MAYA,UN ŞEKER,TUZ, SIVIYAĞ VE ILIK SÜT EKLE ,KARIŞTIR.YOĞUR.30-35 DK MAYALANDIR.20 PARÇAYA BÖL.YUVARLAK ŞEKİL VER.TEPSİYE DİZ.FIRÇA YARDIMIYLA ÇIRPILMIŞ YUMURTAYI SÜR.SUSAM VE ÇÖREK OTU SERP.ÜSTÜ KIZARANA KADAR FIRINDA PİŞİR.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder