28 Mayıs 2013 Salı

ÇİKOLATALI KEK

 
Malzemeler :

150 gr. bitter çikolata
150 gr. margarin
4 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu (una karıştırılacak)
10-15 parça ceviz
Üstünü kaplamak için 100 gr. kadar çikolata kuvertürü


Hazırlanışı:

Margarini ya da tereyağı benmari usulü eritin. İçine 150 gr. bitter çikolatayı ekleyin. Eritin.
Fırını 175°de ısıtın. Fırın ısınırken içine cevizleri koyun. Hafif kavrulacaklar. Daha sonra elinizde biraz ufalayın. Kabukları da çok kolay ayrılacak.
Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Sarılarını şekerle iyice çırpın.
Erimiş çikolatayı ve cevizleri yumurta sarılarına ekleyin.
Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Hamur bu aşamada oldukça sert ve yapışkan oluyor.
Yumurta aklarını bir fiske tuzla kar yapın. Azar azar unlu karışıma yedirin. Akları karıştırdıktan sonra hamur biraz rahatlıyor.
175° ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üstüne kuvertürü dökün. Ceviz parçalarıyla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder