27 Mayıs 2013 Pazartesi

KURABİYELER

Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi
1-TARİF

 RÜZGAR GÜLÜ KURABİYE
Malzemeler
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı şeker ve pudra şekeri karışımı
4 yemek k. sıvı yağ
1 tane taze yumurta
2 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay yakığından biraz daha az tuz
1 tatlı kaşığından biraz az karbonat
1-2 yemek kaşığı kakao
Tepsi büyüklüğünde fırın kağıdı veya streç naylon
Tarifi
Tereyağını ilk olarak deriin bir kaba koyun ve mikserle güzelce çırpın. Üzerine sıvı yağ ekleyin ve biraz daha karıştırın. Bunların üzerine yumurtayıda ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra unumuzu karbonat, tuz ve vanila ile beraber tereyağlı karışıma katıp elinizle karıştırın. (mikserle karıştırmayın) Elde ettiğimiz hamuru iki eşi tparçaya ayıralım ve bu parçalardan birine kakao ekleyelim.
Ayırdığımız bu iki hamurda ele yapışmayacak şekilde olmalıdır, eğer ele yapışıyorsa un ekleyebilirsiniz. Hamurları soğuk bir yerde 5 dakika dinlendiriyoruz. Sade olan hamuru hafif unlu olan tezgahta ilk olarak elinizle dikdörtgen şekil verip sonra ise merdane yardımı ile 1 cm den az kalınlıkta dikdörtgen olarak açın. Açtığınız hamuru fırın kağıdına aktarın. Kakaolu hamuruda aynı yöntemleri uyguladıktan sonra sade hamurun üzerine koyuyoruz. İlk olarak kısa kenardan başlayarak fırın kağıdı yardımıyla hamuru düzgün rulo yapın. Fırın kağıdının kenarlarını burup paketleyin ve buzlukta 1 saat daha rahat kesilmesi için bekletin. Hamuru alıp düz ve geniş bir bıçakla yarım cm den fazla kalıklıkta keserek çok az yağlanmıış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 dereceli fırında kabarıp altı hafif kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra spatula ile tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın.

2-TARİF:

İNGİLİZ KURABİYESİ
 İngiliz Kurabiye Tarifi
 
Malzemeler
400 gram margarin
2 tane yumurta
1 tane limon kabuğu rendesi ve suyu
1 tane portakal kabuğu rendesi ve suyu
300 gram damla çikolata
2 çorba kaşığı bergamotlu çay
250 gram toz şeker
Aldığı kadar un
İngiliz Kurabiye Tarifi
İlk olarak margarini güzelce eritip bir kenarda soğutun. Margarin ve şekeride iyice çırpıp içine yumurtayı katın. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. Hamurdan çorba kaşığı ile parçalar alıp, yine çorba kaşığı ile şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 15 dakika süresince pişirin.
Afiyet Bal Şeker Olsun..

3-TARİF

EGE KURABİYESİ

Gerekli Olan Malzemeler
1 Su b. zeytinyağı
1 Su b. toz şeker
1 Su b. yoğurt
1 tane yumurtanın sarısı
1 Çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Üstü İçin;
1 tane Yumurtanın beyazı
1 Çay bardağı susam
Tarifi
Yoğurma kabına, yoğurt, yumurta sarısı ve şeker eklenir. Şeker eriyene kadar yumurta çırpıcı veya mikser çırpın. Un ve kabartma tozunu bir miktar zeytinyağı eklenir. Eğer yumuşak bir hamur elde edene kadar kolunu sok, un azar azar katılır.Hamur dinlendikten sonra, kapalı, yarım saat için ceviz büyüklüğünde parçalara kırılır.
Tezgahın üzerine hamur parçaları, kurşun kalem kalınlığında yuvarlanır. Katlama burgu iki kere sonra yapılacaktır önce ikiye merkezi çubuk bükük tutarak elde edilir.Çırpılmış yumurta akı çerezleri Ege önce Burgu düz bir plaka üzerinde oluşan ve daha sonra susuzluk dalmış oldu. Çerezler kızarana kadar önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir yağlanmış bir fırın tepsisine, boşluk üzerine dizilir. Soğuyunca servis yapınız.

4-TARİF

ARAP KURABİYE
 Arap Kurabiye Tarifi
Malzemeler
Hamuru :
3 tane haşlanmış yumurta sarısı
1 paket margarin
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Üzerine :
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nesquik
Yarım su bardağı kakao
Tarifi
İlk başta aldığı kadar unu ekleyip güzelce elinizle yoğurun daha sonra ise ceviz büyüklüğünde hamurlar alarak elin içinde top yapın. Kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymanıza gerek yok. Haşlanmış yumurta sarılarını elle ufalayın ve margarini katın iyice bulamaç haline getirdikten sonra vanilyayı ekleyin. Fındık kadar küçük toplar yapın top yapın. 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Pudra şekeri, kakao ve nesquik’i geniş bir kapta karıştırın. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri hemen bu karışıma bulayın ve soğuyunca servis yapınız.
Afiyet Bal Şeker OLsun..


VN:F [1.9.22_1171]

VN:D [1.9.22_1171]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder