24 Mayıs 2013 Cuma

BADEMLİ PATLICAN DOLMASI

Malzemeler:

2 Adet orta boy patlıcan
12 Dilim dana jambon veya salam
1 Su bardağı soyulmuş badem
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı galeta unu
1 Tutam taze nane
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı:

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin.
Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın.
Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin.
1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun.
Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın.
Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın.
Kızarmış her patlıcan diliminin üzerine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun.
Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın.
Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder