28 Mayıs 2013 Salı

GALETA UNLU POĞAÇA

 
Hamuru için:

1 Paket margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Adet yumurta akı
1 Paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için:
3 Adet patates
Tuz, kırmızıbiber ve karabiber

Üzeri için:
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı galeta unu



Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin.
Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip iç malzemesini hazırlayın.
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
Her bir parçayı elinizle açın ve içine patatesli karışımı yerleştirip kapatın.
Kenarlarına bir çatal yardımı ile şekil verin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Orta ısılı fırında pişirin.
NOT: Poğaçaların sadece üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın.
Aksi takdirde tepsiye yapışır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder