29 Mayıs 2013 Çarşamba

PASTANE POĞACASI

 

3 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 PAKET MARGARİN
3 ADET YUMURTA
1 PAKET YAŞ MAYA
1 SU BARDAĞI BEYAZ PEYNİR
VEYA İSTEDİĞİN İÇ
3-4 TUTAM MAYDANOZ
2 ÇAY BARDAĞI ILIK SU

YAPIMI:UNU ELE VE ORTASINI AÇ.YAŞ MAYAYI ILIK SU İLE ERİT.ŞEKERİ MARGARİNİ VE YUMURTALARIN İKİ TANESİ KIR.UNA KATMADAN BUNLARI İYİCE KARIŞTIR.UNU İLAVE ET VE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YOĞUR.15 DK DİNLENDİR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA AL.HAMURU ELİNDE ÇUKURLAŞTIR.İÇ KOYARAK KAPAT.TEPSİYE DİZ.ÇATALIN ŞEKLİ İLE ŞEKİL VER.30 DK DİNLENDİR.KABARMASINI BEKLE.BİR YUMURTAYI KIR.ÇIRP SUSAMLA POĞACAYA SÜR.FIRINDA PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder