27 Mayıs 2013 Pazartesi

GOFRET PASTA

 
Gofret Pasta Tarifi Malzemeleri:

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 adet damla sakızı
Tatlımızı 2 ölçü yapalım ve üzeri için meyveli sos ve çilek, 3 veya 4 paket rulokat

Pasta Tarifi: Öncelikle büyük bir tencereye sütümüzü,şekerimizi ve irmiğimizi koyup kaynatalım. Ardından damla sakızlarıda ilave edip 4-5 dakika daha ocakta beklettikten sonra ocaktan alıp mikserle 5 dakika kadar çırpalım.
Ardından kelepçeli kalıbımızın dibine bir miktar tatlımızdan döküp kenarlarına rulokatlarımızı dizip kalan tatlımızı ortasına dökelim.

Sonra 1 paket meyveli sosumuzu hazırlayıp soğuttuktan sonra üzerine döküyoruz ve dilimlediğimiz çileklerle süsleyip dolapta en az 3-4 saat bekletelim. Biraz zaman geçtikten sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis için sunuma hazırlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder