Malzemeler :
• Çiğköfte leğeni
• Köftelik Bulgur
• Tamamen yağsız çekilmiş 250 gr kırmızı et
• Urfa isotu (Kırmızı Biber)
• Kara biber
• Soğan (kuru ve yeşil) Sarımsak
• Maydanoz
• Salça
• Tuz
• Limon
• Buz
• Kimyon
• Nane
• Kekik
• Çiğköfte leğeni
• Köftelik Bulgur
• Tamamen yağsız çekilmiş 250 gr kırmızı et
• Urfa isotu (Kırmızı Biber)
• Kara biber
• Soğan (kuru ve yeşil) Sarımsak
• Maydanoz
• Salça
• Tuz
• Limon
• Buz
• Kimyon
• Nane
• Kekik
Hazırlanışı:
Dört çay bardağı köftelik bulgur, urfa isotu, et, ince doğranmış bir baş soğan, iki diş sarımsak, kara biber, kimyon, nane, kekik ve tuz birlikte karıştırılarak yoğurulur. Yoğurma esnasında buzlar ufak parçalar halinde karışıma atılır, bulgurlar birbirlerini tuttuktan sonra (tadına bakıldığında yoğrulduğu anlaşılır) yemek kaşığının ucuyla çok az miktarda salça katılır,iki üç dakika bu şekilde yoğrulduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan (yeşillik) katılarak harmanlanır. Yeşillik katıldıktan sonra yoğrulma yapılmadan sadece karıştırılarak harmanlama yapılır ve bir miktar su alınarak servise hazır hale getirilir.
Dört çay bardağı köftelik bulgur, urfa isotu, et, ince doğranmış bir baş soğan, iki diş sarımsak, kara biber, kimyon, nane, kekik ve tuz birlikte karıştırılarak yoğurulur. Yoğurma esnasında buzlar ufak parçalar halinde karışıma atılır, bulgurlar birbirlerini tuttuktan sonra (tadına bakıldığında yoğrulduğu anlaşılır) yemek kaşığının ucuyla çok az miktarda salça katılır,iki üç dakika bu şekilde yoğrulduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan (yeşillik) katılarak harmanlanır. Yeşillik katıldıktan sonra yoğrulma yapılmadan sadece karıştırılarak harmanlama yapılır ve bir miktar su alınarak servise hazır hale getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder