31 Mayıs 2013 Cuma

YUMURTA DOLMASI


  • 6 adet katı haşlanmış yumurta (sayısı artırılabilir)
  • 1 su bardağı pancar suyu (hazır satılan pancar turşusu suyunu kullandım)
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 adet küçük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yumurtalar katı haşlanır,soyulur ve uygun bir kavanoza yerleştirilir.
Küçük bir tencerede pancar suyu,sirke,tuz,ince doğranmış soğan ve sarımsak 10 dk kaynatılır.
İyice soğuduktan sonra kavanozdaki yumurtaların üzerini örtecek şekilde eklenir ve kapağı sıkıca kapanır.
Buzdolabında beklettiğiniz turşuyu 2-3 gün sonra yiyebilirsiniz… Afiyet olsun…
 
1 SU BARDAĞI SİRKE
6 ADET KATI YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI KÜÇÜK KESİLMİŞ SOĞAN
2 DİLİM TAZE  ZENCEFİL
2 TANE KARANFİL 
TUZ
 
HAZIRLANIŞI:
HAŞLANMIŞ YUMURTALARIN KABUĞU SOY.KAVANOZA DİZ.DİĞER MALZEMELERİ BİR KAPDA BİRLEŞTİR.10 DK HARLI ATEŞDE   HAŞLA VE SOĞUSUN SOĞUDUKDAN SONRA YUMURTALARIN ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR DÖK.KAVANOZU KAPAT.2 BUZDOLAPDA BEKLET.AFİYETLE YİYİN.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder